MHP’Lİ AKÇAY’DAN CHP’YE MİTİNG ELEŞTİRİSİ: “MAZLUMUN PAYINA ZALİMİ ORTAK ETTİLER”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay CHP’nin yürüyüşüne ve Maltepe mitingini eleştirdi. Akçay “CHP bu yürüyüşüyle haklının payına haksızı, suçsuzun payına suçluyu, mazlumun payına zalimi, doğrunun payına yanlışı ortak etmiştir. Bu bir hayal kırıklığıdır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan CHP’ye yürüyüş ve miting eleştirisi geldi. Akçay CHP’nin yürüyüşünü ve mitingini başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör unsurlarının ve Türkiye düşmanlarının desteklediğini, bu unsurların adeta bir birleşik cephe oluşturma gayreti içerisine girdiklerini söyledi.

“CHP yürüyüşü çelişkilerle doludur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerek yürüyüşünde gerekse de miting konuşmasında “herkes için adalet” vurgusu yaptığına dikkat çeken Akçay “Herkes için adalet vurgusu çelişkidir, tutarsızlıktır. Bu çağrı haklının payına haksızı, suçsuzun payına suçluyu, mazlumun payına zalimi, doğrunun payına yanlışı ortak etme gayretidir. Terörle mücadeledeki şehit ve gazilerimiz için yürümeyen CHP’nin bir genel başkan yardımcısı CHP’nin tutuklu HDP’liler için yürüdüğünü açıklamıştır. Bu HDP’lilerin tutuklanma sebebi ne? Terör örgütü PKK’ya üye olmak, örgütün propagandasını yapmak vs. Ayrıca CHP FETÖ soruşturmalarında tutuklanan terör destekçilerini de yürüyüşüne ortak etmiştir.

Ayrıca yürüyüş boyunca ‘yurdumuza faşist dolmuş vurun gardaşlar vurun’ diyerek barış ve adalet çağrısı yaptılar. Halkı sokağa, şiddete çağırdılar. Adaleti şiddetin ve kargaşanın gölgesinde aradılar. Bütün bunlar CHP’nin çelişki ve tutarsızlığını göstermektedir.”

“Kılıçdaroğlu’nun miting konuşması CHP için hayal kırıklığıdır”

Açıklamasında CHP’nin Maltepe Mitingini de değerlendiren Akçay “Kılıçdaroğlu konuşmasında 10 madde açıkladı ancak bu maddelere baktığınızda bir taraftan ihanet dolu düşünceler, diğer taraftan da 450 km’lik yürüyüşün adeta sahipsiz bırakılması gibi hiçbir eylem planı olmaksızın dilekler listesine yer verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasında mitingin bir son olmadığını söyledi ancak bir yol haritası da açıklamadı. Açıklamaları ise adeta terör örgütleri tarafından eline sıkıştırılmış bir metindi.” dedi.

Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu konuşmasında 20 Temmuz’da OHAL ilanını darbe olarak nitelemiştir. Ülkemiz 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini daha birkaç gün önce yaşamışken, FETÖ devletimizin, ekonomimizin, sosyal hayatımızın her yerine sızmışken, ülkemiz olağanüstü şartlardayken, terörle mücadele için olağanüstü önlemler alınması gerekirken OHAL’e karşı çıkmak art niyetli siyasi bir manevradır.

Kılıçdaroğlu konuşmasında 16 Nisan referandumunda milletimizin gösterdiği iradeyi halen içine sindiremediğini göstermiştir. Adalet ve demokrasi bir elmanın iki yarısı gibidir. CHP adalet diyerek yollara düşerken, demokrasiyi yok saymıştır.

Kılıçdaroğlu’nun saydığı 10 maddeden birisinde ‘Türkiye coğrafyasındaki tüm halklara, tüm kimliklere kardeşçe, adilane yaklaşan bir dış politika.’ çağrısı yapmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu Suriye’de YPG/PYD’ye mi, Irak’ta bölücü bir paralel devlet kurmaya çalışan Barzani için mi adalet istemektedir?

Sonuçta, CHP’nin yollarda adalet araması, adaletin seyrini değiştirmeyecektir. Ancak, adaletsiz, hukuksuz şekilde devleti ele geçirmek isteyenlerin, terör ve ihanet erbaplarının işini kolaylaştırıp, cüretlerini arttıracaktır.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*