MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY’IN 20 TEMMUZ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE YAYINLADIKLARI MESAJ 20.07.2017

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 

 

Bundan 43 yıl önce Türk varlığının mümtaz bir mensubu olan Kıbrıs Türklüğü üzerindeki işgal ve baskıyı sonlandırmak için Kıbrıs’a Barış Harekâtı gerçekleştirilmiş,  bu harekâtla Kıbrıs Türklüğü özgürlüğe kavuşmuştur.

 

20 Temmuz 1974’te Mehmetçiğin Mücahitlerle omuz omuza her türlü ambargoyu, her türlü baskıyı göze alarak başlattığı ve kahramanlıklarıyla dillere destan olan bu Harekât, Kıbrıs’ı yeni bir Girit yapmak için düğmeye basan Kıbrıs Rumlarının, Yunanistan’ın ve onları destekleyen Batılı ülkelerin işgal ve ilhak emellerini kursaklarında bırakmıştır.

 

Kıbrıs’a barış getiren bu harekât, sadece Kıbrıs Türk halkının uğradığı zulme son vermekle kalmamış,  Türklüğün son kalesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de temelini atmıştır.

 

O gün Kıbrıs Harekâtını başlatanlar her türlü siyasi görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak Milli Davaların etrafında nasıl tek ses, tek yürek olabileceğimizin en canlı örneği olmuşlardır.

 

Türk milleti harekât esnasında kenetlenmiş, gönüllü olmak için bütün Türkiye’deki askerlik şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşmuş vatan, istiklal ve istikbal konularında bir ve beraber olabileceğinin en güzel örneklerini vermiştir.

 

KKTC Kıbrıs Türklüğünün teminatı, şehitlerimizin emanetidir. Kıbrıs Türklüğünü masa başlarında pazarlıklarla yok edecek Rum tezlerine ve Haçlı heveslerine göz yumulmamalıdır. İki devletli, iki toplumlu bir yapı tesis edilerek kalıcı bir çözüme ulaşılmadan Türk varlığına ve Kıbrıs davamıza zarar verecek girişimler bizim için yok hükmündedir.

 

Türkiye,  Kıbrıs Türk halkının varlığının, egemenlik haklarının, eşit statüsünün korunmasına ve Kıbrıs Türkeri’nin haklı davasına sahip çıkmaya devam edecektir.

 

Bu vesileyle, başta Kıbrıs Davasının lideri ve KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuştuğu 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 43 üncü yıldönümünü kutluyorum.

 

Erkan AKÇAY

Milliyetçi Hareket Partisi

Grup Başkanvekili

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*