MHP HAKKARİ İL BAŞKANLIĞININ AÇILIŞINI YAPTI

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bazı MYK üyelerinden oluşan beraberindeki heyetle birlikte, Hakkari’de partisinin il başkanlığının açılışını yaptı.

Van’dan karayoluyla Hakkari’ye gelerek Bulvar Caddesi’nde MHP İl Başkanlığının açılışını gerçekleştiren Akçay, ardından kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu, “Bozkurt” işareti yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

MHP Hakkari il binasının açılışına MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bazı MYK üyeleri, Muş, Şırnak, Siirt, Van il ve ilçe başkanları katıldı. Bulvar Caddesi’nde bir binanın 7. katında hizmete açılan MHP il binasının açılışını yapan MHP Grup Başkan Vekili Akçay, kendisini karşılamaya gelen Hakkarililerle tek tek tokalaşıp sohbet etti. Açılışta konuşan MHP Grup Başkan Vekili Akçay kendilerine sevgiyle ve geleneksel konukseverliğiyle ev sahipliği yapan Hakkarililere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

Akçay şöyle konuştu: “MHP Genel Başkanı liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bütün Hakkarili kardeşlerimize gönül dolusu selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini getirdim. Şu anda liderimizin aklı, fikri, gönlü de Hakkari ile, sizlerle ve bizlerle birliktedir. Çünkü Hakkari vatandır. Hakkarili aziz vatanın asil evlatlarıdır. Ben de bir Manisa Milletvekili olarak diyorum ki, Hakkari Manisa’dır, Manisa Hakkari’dir. Hakkari, İstanbul’dur, Hakkari Ankara’dır. Bu düşüncelerle bugün MHP il binamızın açılışı vesilesiyle Hakkarili vatandaşlarımızla kucaklaşmaya, kaynaşmaya, hemhal olmaya, dertleşmeye, dert ortağı olmaya geldik.

 

MHP grubu olarak da Hakkari il ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili hazırladığımız raporları da il başkanımıza takdim edeceğiz. Bunu belki bir başlangıç olarak sayabiliriz. Bundan sonra da MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu olarak Hakkari’nin sorunları, bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmaları 1 Ekimden itibaren Meclis açıldığından itibaren ele alacağımızı buradan belirtmek istiyorum.”

 

‘MHP’NİN NABZI HAKKARİ’DE ATMAKTADIR’

 

Akçay, MHP’nin nabzının Hakkari’de attığını, Hakkari için attığını kentin dertlerini bildiklerini, çözüm için gayret gösterdiklerini söyledi. Akçay, “Bu ocağımıza, partimize bütün Hakkarili hemşerilerimizi bekliyoruz. İl binamız bütün Hakkarili vatandaşlarımıza, herkese açıktır. MHP bir millet ocağıdır.

 

Bu ocakta sevgi, saygı, arkadaşlık, kardeşlik, dostluk, dayanışma, dert ortaklığı vardır. Hakkari dertlidir. Hakkarilinin dertlerini biliyoruz. Hangisini sayalım. Derdi veren Allah dermanı da verir. Elbette Hakkari’nin dertlerine dermanı da vardır ve bu derman yerine gelecektir. Hakkarili vatandaşlarımız huzur istiyor, iş ve aş istiyor.

Durduk yerde dert birden fazla iken yeni dertler de açılmasını istemiyoruz” dedi. Akçay, Hakkarililerin sıcak karşılamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünde devam etmesi gerektiğini bildirdi.

 

Yaklaşık 3 ila 5 ay önce Hakkari ve Şırnak’ın ilçe, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılması hususunun gündeme geldiğini anımsatan Akçay, şöyle devam etti: “Bu Hakkari ve Şırnaklı hemşehrilerimizde ciddi bir infial ve üzüntü doğurmuştu. Elbette devleti yöneten hükümetlerin bazı tercihleri olacaktır. Mesela Yüksekova’yı ve Cizre’yi il yapmak isteyebilir. Buna karşı olmayız. Fakat Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülmesine şiddetle karşıyız.

 

Çünkü vilayet il demek. İl ve vilayet kavramı bir mülki idareyi ve mülki statüyü ifade eder. Üzerinde durduğumuz konu vilayet statüsünün kalması hadisesidir. Bir vali nasıl ki kaymakam yapılamazsa, bir ilde ilçeye dönüştürülemez. Bunun için Hakkari’nin il olarak devam etmesini istiyor ve tavsiye ediyoruz.” Kentin işsizlik sorununa da değinen Akçay, Hakkari’nin eğitim, işsizlik ve sosyal sorunlarla boğuştuğunun farkında olduklarını ifade etti. Akçay, Hakkari’nin, 81 il arasında eğitim ve ekonomide 81. sırada yer aldığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Bu rakamlar açık ortadayken sanayi, turizm ve en önemlisi üniversite bakımından gayret içerisine girmemiz gerekir. 2008 yılında Hakkari Üniversitesi kanunu görüşülürken destek verdik. Aradan geçen zamanda istenen arzuda bir ivme kazanamadığını gördük. Hakkari bir eğitim ve öğretim şehri de olabilir. Üniversite bu açıdan büyük bir avantaj. Partisi olarak üniversitenin tamamlanması için elimizden gelen tüm desteği sunacağımıza söz veriyoruz.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi de bu duyarlılığa, hassasiyete ve arzuya kayıtsız kalmayacaktır. Şahsen buna inanıyoruz ve inanmak istiyoruz.” MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek de açılışa katılanlara teşekkür ederek, “Allah devletime, milletime ve bayrağıma güzel hizmetler yapmamı nasip etsin. Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünde kalması için gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

 

İl başkanlığının açılış kurdelesini kesen Akçay ve beraberindeki heyet, daha sonra kent merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti, burada yanına gelen çocuklarla “Bozkurt” işareti yaparak fotoğraf çektirdi. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflarla düzenlenen toplantıya da katılan MHP heyetine, TSO Başkanı Servet Taş yöresel kilim hediye etti. Belediye çalışmalarını da inceleyen MHP heyeti, Hakkari Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek kentten ayrıldı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*