MİTİNG MEYDANI İNTERNET

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MİTİNG MEYDANI İNTERNET…

Miting MEYDANI iNTERNET36 milyon internet kullanıcısı olan Türkiye 5 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde yeni bir propaganda yöntemiyle tanışacak: İnternette miting. TBMM’deki siyasi partilerin bilişim üslerine girdik, sorumlularıyla konuştuk. Partiler, bir yandan sosyal medya müdavimi seçmenlerin profillerini ve eğilimlerini tanımaya, diğer yandan sosyal medya ekiplerini güçlendirmeye çalışıyorlar.

EKİP: MHP Bilgi İletişim Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. Çetin Elmas, Genel Başkan DEVLET BAHÇELİ’nin Başdanışmanı. Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü’nün kurucu müdürü. Halen aynı üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi.

Bilgi İletişim Koordinatörlüğü’ne bağlı 6 birim var:
* Bilgi İşlem Müdürlüğü,
* İnternet üzerinden günde 4 saat yayın yapan Alptürk TV,
* Medya yapım,
* Uzaktan eğitim merkezi,
* Çağrı merkezi,
* Sosyal medya merkezi.

MHP Genel Merkezi’nin bir katı bu merkeze ayrılmış. Koordinasyonu şimdilik 10 kişilik ekip sağlıyor. Yorum ve tweetleri kontrol eden, gerektiğinde görünmez kılan çok sayıda gönüllü içerik editörleri belirlenmiş.

SEÇİME HAZIRLIK: Çetin Elmas, diğer medyada yeterince yer bulamadıkları için sosyal medyanın kendileri için tek çıkış noktası olduğunu, bu yüzden de çok önemsediklerini vurguluyor. Dijital mitinglerin kendileri gibi maddi imkanları sınırlı partiler için büyük avantaj olacağını söylüyor. Mitinglerin, bir tema belirlenerek Google üzerinden, öncelikle belediye başkan adayları tarafından yapılacağını belirtiyor. Açtıkları hastag’lerin sık sık dünyada ve Türkiye’de TT (Trending Topic) olmasını önemsiyor. Adaylara, il ve ilçe teşkilatlarına sosyal medyayı nasıl daha etkin kullanacaklarına yönelik eğitim için de hazırlık yaptıklarını ifade ediyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*