O BÖCEKLERİ MİT’E SORUN

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP üzerine oynanan oyunlar gözardı ediliyor.

Bahçeli, Başbakan’ın, MİT’in MHP’yi dinlediği iddiaları üzerinde samimiyetle durmasını istedi. Bahçeli, AKP’nin yeni anayasa ile PKK’ya taviz hazırlığında olduğunu da ileri sürdü

İLK DEFA CEP TELEFONUYLA
MHP lideri ilk defa Iphone 4s telefonuyla görüntü verdi. Bahçeli arkadaşımız Deniz Güçer’e telefonunda sevdiği şarkıların bulunduğu bir bölüm olduğunu da söyledi.

MHP Genel Başkanı DEVLET BAHÇELİ, haftasonu yaptığı Samsun mitinginden dönerken bir grup gazeteciyle sohbet etti, sorularını yanıtladı.

MHP liderinin sözleri özetle söyle:

MİT TARTIŞMALARI: Herhangi bir ülkenin yöneticisi, büyükelçisi veya basın mensupları. Türkiye’deki milli kuruluşlar üzerine yorum getirdiği takdirde, biz üzerinde fazla durmayacağımızı, bunu kabullenemeyeceğimizi söyledik. Milli bir kuruluş olarak MİT üzerinde yorumlar ve tartışmalar yapılıyor. Bu tartışmaları doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. Ancak maalesef MHP üzerinde tüm oynanan oyunlar, kurgular hiç dikkate alınmıyor. Sanki göz ardı ediliyor. Halbuki bu konu üzerinde Sayın Başbakan açıklıkla, samimiyetle durmalı. Neyi kastettiğimizi ilgili kurumlardan öğrenmeli. Onun üzerinde de inceleme, analiz yaptırmalı. Özellikle 2011 yılından beri bu durum var.

ANAYASA: Onların deyişiyle, yeni Türkiye’nin yeni anayasasının, Uzlaşma Komisyonu’nun amaçlarını dışına taşıdığını hissediyoruz. Uzun zamandır sürdürülen çalışmalarda dört partinin temsilcilerin üzerinde anlaşmış olduğu 5960 maddelik bir değişiklik paketi, başka amaçlarla, istismar edilerek, TBMM’ye taşınmak isteniyor. Bunu iyi anlamak lazım. Anayasa değişikliklerinin bir bütün halinde ele alındığı Uzlaşma Komisyonu’nda bu çalışmaları sürdürmek dururken, birden 60 maddenin Genel Kurul’a getirilmesi konusunda ısrarcı davranmalarını, iyi değerlendirmek lazım. Bunun arkasında hangi planlama, hangi projelerin yattığını görmek gerekiyor. Zannederim Demokratikleşme Paketinin zorunlu kılmış olduğu değişiklikleri, bu 60 maddenin içine sızdırmak suretiyle bir takım cevaplar verilmeye, PKK’ya yeni tavizler verilmeye çalışılıyor. Bu yanlıştır.

ÖZEL’İN SÖZLERİ: Böyle bir polemiğin İçine siyasilerin girmemesi lazım. Hasdal’da mağdur edilmiş TSK mensuplarıyla Genelkurmay Başkanı arasındaki bir meseledir. Genelkurmay Başkanı’nın ziyareti sırasında ne gibi vaatlerde bulunduğu, konuya nasıl yaklaştığı, Hasdal’da bulunan TSK mensuplarının ailelerine ne gibi bir umut verildiği… Neticesi henüz alınmamışsa bir sitemkar davranış, söylem ortaya çıkıyor. Genelkurmay Başkanı’nın net olarak açıklamasında yarar var. Diyecek ki, ‘Ben herhangi bir müdahale yapamadım, yapmak istedim başaramadım ya da söz vermedim, şunu yaptım…” TSK’nın cezaevinde bulunan mensupları, onların aileleri ve hali hazırda Genelkurmay Başkanı’nın arasında bir tartışma, Türkiye’de hem şahısları hem de kurumları zedelediği gibi, tutukluları ve ailelerini çok üzer. Bu da güvensizlik ortamı yaratır.

‘Alan için tuzağa düşmeyiz’
BAHÇELİ, Balyoz davasında aldığı ceza Yargıtay tarafından onanan Engin Alan’ın durumu için ise şunları söyledi: “Meclis’te bir anayasa değişikliğiyle bir takım partileri değişiklik kapsamı içindeki bir faaliyete dahil etmek istiyorlarsa, bu tür bir tuzakla veya istismar konusuyla girmemek lazım. 2010 yılındaki Anayasa değişikliğinde aniden geçici 15. maddeyi getirdiler, hala mahkeme devam ediyor. Her partinin hassasiyet gösterdiği, üzerinde samimiyetle durduğu üzüntü kaynakları olsun sevinç kaynakları olsun bunları kendilerinin hedefleri doğrultusunda alet etmeleri doğru bir yaklaşım değil.”

Yiğidi öldür ama hakkını ver

MHP lideri yarın açılacak Marmaray konusunda da hükümete sitem etti. Açılış için kendisine henüz bir davet gelmediğini söyleyen DEVLET BAHÇELİ, “Ancak o, 57. hükümet döneminde Ulaştırma Bakanımız Enis Öksüz ve sonra da sorumluluğu üstlenmiş olan Oktay Vural’ın çabalarıyla projesi ve ana fikri gelişmiş olan bir çalışmadır. Bunu da sayın Başbakan’ın inkar etmemesi lazım. Yiğidi öldürsün ama hakkını da versin”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*