Sözlü’den Vali COŞ’a stada alınmama tepkisi

Cumhur İttifakı Millet Aklı

sozlu-1Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Hüseyin Sözlü, “Adana Valisi aday adaylarının çok olduğu bir dönemde bir belediye başkanı ile aday adaylarının pozisyonunu karıştırıyor olabilir” diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı ile Kuzey İrlanda arasında Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan maça bazı gençlerin üstlerinde Hüseyin Sözlü yazılı tshirtler olduğu gerekçesiyle alınmaması üzerine bugün basın açıklaması yapan Hüseyin Sözlü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir belediye başkanının pozisyonu ile aday adaylarının pozisyonunu karıştırdığını savunarak, “Dünden bugüne çok baskı altındayız. Özellikle bir milli maçı izlemek için yanındaki gençlerle maça gitmek isteyen bir belediye başkanı yanındaki arkadaşların üzerinde Hüseyin Sözlü ismi yazdığı için engellenmiştir. Daha önce izlediğim Adanademir Spor’un maçında bizzat Sayın Valimin gençlik spor müdürlüğüne oturduğum yerle ilgili uyarısını aldım. Sayın Vali arzu ediyor ki, şeref türbinine bile benim girmemem gerektiğini. Ama kendisinin Adana Spor’a da Adanademir Spor’a da hiçbir katkısı olmadığı, sadece devlet adına gücünü hissettirmekten başka bir katkısı olmadığı bir yerde ben hem Adana Spor’un hem Adanademir Spor’un kombinelerini parasını ödeyerek satın aldım” dedi.

Sözlü, Türkiye’nin çeşitli milli maçlarında ve uluslararası maçlarda üç hilallerin asıldığına da şahit olduklarını belirterek kimsenin bunu siyasi bir simge olarak görmediğini söyledi. Sözlü, “Adana Valisi Adana’yı kavgacı bir üslüpla baskı altında tutarak yerel seçimlere kadar önemli bir görev ifa etme niyetinde. Dün de maça giderken Türk Bayraklı tshirtleri olan ve arkasında da Hüseyin Sözlü yazan montlardan dolayı gençlerimiz maça sokulmamıştır. Ve buna siyasi nedenler sunulmuştur. İnsanların milli maçlarda duydukları heyecanı dile getirirken kendi mensubiyetini ifade etmesi gibi görmüştür. Ama dün bizim gitmiş olduğumuz maçta hiçbir siyasi amblem yok işin ilginç tarafı şudur ki polis teşkilatı doğrudan talimatla Hüseyin Sözlü ile ilgili bütün objelerle ilgili uyarılmıştır. Bu bir partizan görüştür. Adana Valisi devleti temsil etmektedir. Adana Emniyeti Adana’da halkın bütünlüğü, güvenliğinden sorumludur. Pozisyonlarını eşit olarak yansıtmalılar kamuoyuna. Ama biz şunu açık ve net ifade ediyoruz ki bizim çocuklarımız olan polis teşkilatıyla bir arbedede karşı karşıya gelmek bizim hiç arzu etmediğimiz bir şeydir” diye konuştu.

Adana Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nın iki eş başkanlık ile yürütüldüğünü savunan Sözlü, “Birinci eş başkanı Adana Valisidir. Ziyaeddin Yağcı Bey gölgesinde kalıyor kendisinin affına sığınarak ifade ediyorum. Adana Valisi Ziyaettin Bey’e fırsat bile vermiyor. Yıllardır il ve ilçe başkanlığı olarak kaymakamları ve valileri ile mücadele ettik” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*