MHP’li Tuatay: AK Parti’nin adalete müdahale etmesi utanç verici

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, adında adalet geçen bir siyasi partinin adalete bu kadar müdahale etmesinin siyaset adına utanç verici olduğunu söyledi. AK Partili üç bakanın oğlunun da adının karıştığı üç yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklamada bulunan Tuatay, siyaset ahlâkına sığmayacak olaylar yaşandığını kaydetti. Operasyonu düzenleyen emniyet mensuplarına yönelik görevden almaların adeta fişleme olduğunu iddia eden Tuatay, “Yaşananlar siyaseten kabul edilemez. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Onlar, ‘Devletin malı deniz, yemeyen keriz’ diyorsa biz göğsümüzü gere gere, ‘Devletin malı deniz, yemeyen biziz.’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Tuatay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Son günlerde yaşananlar, artık suskunluğumuzu bozmamıza neden oldu. Hepimizin ibretle izlediği günler yaşıyoruz. Maalesef siyaset adına utanç verici hadiseler cereyan ediyor. Yasama, yürütme ve yargı erklerine müdahale hiçbir dönemde kabul edilemezken, isnat edilen suçlar henüz soruşturulurken yürütmenin yargıya müdahale etmesi, hattâ gece operasyonlarıyla bu süreci desteklemesi Türk milleti adına kabul edilemez. Adeta artık mızrağın çuvala sığmadığı bir süreçte tarafların, insanımızın zekasını küçümser beyanatlar vermesi de adında adalet geçen bir partinin seçmene bakışını gözler önüne sermiştir. Adalet ve kalkınma için gelenlerin, adaleti kendileri adına şekillendirip kalkınmayı da kendi aileleriyle sınırlandırmaları ibret verici ve utanç vericidir. ‘Hırsızın hiç mi suçu yok’ denilen hadiseler yaşanırken iddia da olsa bu olayların üstünün kapatılmaya çalışılması kabul edilebilir değildir. Bizler adalete olan güvenimizi ve inancımızı korusak da içerisinde dolaştığımız kamuoyu, yaşananlarla ilgili isyan derecesine gelmiştir. İddialar, gözardı edilecek küçüklükte değildir.”

Bu iddiaların asılsız olduğunu söyleyenlerin ispatlayacak mevkilerde oturduğunu belirten Çağrı Tuatay, “Ancak maalesef halkın oylarıyla bu mevkilere gelenler, halkı aptal yerine koyarak suçu araştırmak yerine suçu soruşturan emniyet görevlilerine müdahale ederek gerçek niyetlerini ortaya koymuşlardır. Bizler MHP olarak, yaşanan olayları yakinen takip etmekteyiz. Göz göre göre büyük Türk milletini salak yerine koymak, bu siyaset yüzsüzlerinin yıllarca yürüttüğü politika konusundaki eleştirilerimizi haklı çıkarmıştır. ‘Sabahın beşinde evlerinden alınmalarına gerek yoktu.’ açıklaması da yakın tarihte AK Parti’nin operasyonuyla evlerinden alınan masum insanları akıllara getirmiştir. Samimiyetsizlikleri ve sahtekârlıkları,bu söylemlerinde bile gözler önüne serilmiştir. Bir dönem AK Parti’nin, ‘Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ söylemi, bugün AK Parti için de söylenecek hale gelmiştir. AK Parti’ye göre Türkiye, yakın dönemdeki operasyonlarla bağırsaklarını temizlemişse AKP de yaşanan bu olaylarla bağırsaklarını mı temizlemektedir? Türk halkı, şu an bunu merak etmektedir. Biz MHP olarak şunu söylüyoruz, aziz Türk milleti, oynanan bu müsamerenin artık farkındadır.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*