Devlet Bahçeli, Engin Alan’ın Annesinin Cenazesine Katıldı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Milletvekili Engin Alan’ın annesinin Eyüp Sultan Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.

Balyoz Planı davasında aldığı 18 yıl hapis cezası onanan MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ın annesi Ayşe Alan (87), son yolculuğuna uğurlandı.

Ayşe Alan için Eyüp Sultan Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine partili çok sayıda milletvekiliyle birlikte gelen Devlet Bahçeli, Engin Alan ve eşi Nevin Alan’a bağsağlığı diledi. Bahçeli’nin yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çok sayıda MHP milletvekili, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, emekli Orgeneral Edip Başer, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

engin-alan1

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da çelenk gönderdiği görüldü.

Engin Alan, Eyüp Sultan Camisi’ne gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, “Son görevimi yapmaya geldim. Burası siyaset konuşacak ne yer ne zaman. Anama son görevimi yapmaya geldim” diye konuştu. Engin Alan’a cenaze boyunca sivil askerler eşlik etti.engin-alan2

Alan, daha sonra eşiyle cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Yoğun katılım nedeniyle bazı vatandaşlar cami avlusuna giremedi.

Üzerine çiçekler bırakılan Ayşe Alan’ın tabutu, ikindi vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak Eyüp Mezarlığı’na götürüldü. Cenazeye omuz verenler arasında Engin Alan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de yer aldı.

Cenaze, Eyüp Mezarlığı’na götürülürken bazı vatandaşlar, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Engin Alan sen bizim onurumuzsun” ve “Alan’a özgürlük” şeklinde slogan attı. Sloganların kesilmesinde sonra kalabalık uzun süre tekbir ve salavat getirdi.

Ayşe Alan’ın cenazesi, daha sonra Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi. Alan ve Bahçeli, mezara toprak attı.

engin-alan3

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, cenaze törenine katılmadan önce MHP Eyüp İlçe Başkanlığı’na basına kapalı ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*