Tankut: Devlet içinde devlet olmak isteyen kim?

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana İl Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programında ilçe başkanları, belediye başkanları ve adaylar basınla bir araya geldi.

Başkan İzgioğlu: Dedikodulara itibar etmeyin
Tankut: Devlet içinde devlet olmak isteyen kim? Eli kanlı katiller mi yoksa yolsuzlukları ortaya çıkaran polisler, savcılar mı?

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il ve ilçe teşkilatları, belediye başkan adayları ve milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

MHP Adana İl Başkanlığınca, belediye başkan adaylarının, parti teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya getirilmesi amacıyla Büyük Sürmeli Oteli’nde kahvaltı programı düzenledi. İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, yönetimlerin kongrelerde değiştiği söyledi. İzgioğlu, “Yönetimin görevden alınacağı dedikodusu var, ne düşünüyorsunuz?” Sorusuna karşılık olarak şu cevabı verdi:

izgiogluuuDEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN
“Özellikle sanal medya ortamında zaman zaman bu tür dedikodular yapılıyor. Hemen her partide olduğu gibi bazen ilçe başkanlarını, bazen adayları, bazen de il yönetimini hedef alan bu tür asılsız şeyler üretiliyor. Bunlara itibar etmeyin. Biz il yönetimi olarak 2015 kongresine kadar görevimizdeyiz. Değişiklik veya devam edip etmeyeceğimiz kongrelerde belli olur” İzgioğlu, “Seyhan adayı ne zaman açıklanacak?” sorusu üzerine de “Seyhan en büyük ilçemiz. Oy potansiyeli en yüksek olan ilçemiz. Genel merkez tarafından bekletiliyor. Bizler de bekletilmesinde yarar görüyoruz. Ama zaman içinde açıklanacaktır” dedi.

tankutTANKUT’TAN ‘BİRLİK’ VURGUSU
MYK Üyesi Yılmaz Tankut da, konuşmasında Adana il ve ilçe teşkilatlarının bir bütün olduğunu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Tankut “Bütün tezviratları, fitne fesadı elimizin tersiyle itmek suretiyle bir duruş göstererek, bu duruş Milliyetçi Hareket’in doğuşuna beşiklik etmiş Adana’dan başlayacak ve bütün Türkiye’ye yayılacak. Bu manada ben ülkümüze, davamıza sarılma ahdimizi tazeleyerek güçlü bir inanç ve kararlılıkla 30 Mart seçimlerine bu anlayış ve ruhla hazırlanmamız lazım geldiğine inanıyorum” diye konuştu.

AKP-YOLSUZLUK ve RÜŞVET
Toplantıda yapılan konuşmalarda ülke gündemi ön planı çıktı. AKP hükümetindeki Bakan çocuklarının da karıştığı ve ikisinin tutuklandığı yolsuzluk, rüşvet operasyonu sürecinde Hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın takındığı ‘korumacı’ ve ‘baskıcı’ tavır tepki gördü.

CANİLER DEVLET İÇİNDE DEVLET DEĞİL Mİ?
Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tankut, aralarında iş adamları ve belediye başkanının da bulunduğu 52 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Devlet içinde devlete, paralel devlete izin vermeyiz” sözünün samimi ve gerçekçi olmadığını söyledi. Tankut, “Sayın Başbakan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ucunun kendisine uzanacağı kaygısıyla hareket ediyor. Devlet içinde devlet olduğunu ve bunun Emniyet içinde yuvalandığını ima ediyor. Emniyet müdürlerimizin, daire başkanlarımızın, emniyet amirlerimizin, polislerimizin adeta hallaç pamuğu gibi atıldığı çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Sayın Başbakan bu manada çok büyük bir kul hakkı yemiştir” ifadesini kullandı.

30 MART KURTULUŞ TARİHİ
Tankut şöyle devam etti:
“Burada sormak gerekir; sayın Başbakan on bir yıldır iktidardasınız. On bir yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyetine hükmetmektesiniz. Bu paralel devlet yapılanması, devlet içinde devlet olma düşüncesi Emniyet içindeki müdürlere, amirlere mi aittir yoksa yıllardır askerimizi, polisimizi, güvenlik görevlilerimizi, masum vatandaşlarımızı hunharca katleden bölücü terör örgütündeki canilere mi aittir? On bir yıldır siz bu canilerle el ele, kol kola olup uzlaşma masaları kurdunuz. Devlet içinde devlet olmak isteyen kim? Eli kanlı katiller mi yoksa yolsuzlukları ortaya çıkaran polisler, savcılar mı? Din istismarı yapan, bizimle beraber camilerde namaza duran ama yolsuzluk ve rüşvet çukurunda yüzen zihniyetten kurtulmak için, bölücü ihanete dur demek için 30 Mart 2014 seçimleri en iyi, maliyeti en ucuz bir fırsat olacaktır”

varliiiMİLLETVEKİLİ MUHARREM VARLI
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz, yolsuzluk iddialarına ilişkin hükümete yüklendi.
11 yıldır ülkeyi idare eden AK Parti iktidarının, geldikleri günden bu yana mazlum edebiyatı yaptığını ifade eden Muharrem Varlı, bugüne kadar siyasette yıpranmamış kurumların bir anda rezil rüsva edildiğini söyledi. Varlı, “Hep iyiler kendilerinden, kötüler başkasından oldu. Herkesin evladı gibi baktığı, saygıyla karşıladığı askerler çeteci oldu, yargı çeteci oldu. Polisi övgüyle bugüne kadar getirmişlerdi, polis de çeteci oldu birdenbire. Bunların karşısındaki çeteci oldu ama sayın başbakan her yerde ‘bize komplo kurdular, bizi iktidardan götürmek istiyorlar” diyor” dedi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “silahlı terör örgütü liderliği yapmak” suçundan tutuklandığını belirten Varlı, “O zaman bağımsız yargıydı, ‘biz yargıya müdahale edemeyiz’ diyorlardı. Şimdi bakıyorsunuz 3 tane bakanın oğlu, evlerinde yatak odalarında bilmem kaç tane kasa, kasaların içi hepsi para dolu hatta yetmemiş ayakkabı kutusuna doldurmuşlar. Bunlara operasyon yapılınca ‘bize komplo kurdular’ diye çıkıp bağırıyorlar” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ SEYFETTİN YILMAZ
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise yolsuzluk iddiası operasyonları için “Eğer o soruşturma sağlıklı bir şekilde yürütülseydi bunun ucu nereye gidecekti onu iyi düşünmek lazım. Çünkü bunun ucu en tepeye gidiyor” dedi.

Yılmaz, operasyonu yürüten emniyet güçlerinin görevden alınmasının soruşturmada adı geçen 4 bakanın feda edilmesine engel olmayacağını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI HÜSEYİN SÖZLÜ
Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ise, bir soru üzerine değerlendirme yaptı. Sözlü “Rakip siyasi partilerden kimlerin aday gösterileceğiyle ilgilenmiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Biz desteği halkımızdan istiyoruz. Güç odaklarından, menfaat odaklarından bir şey dilenmedik. Cenab-ı Allah’a, halkımıza, partimize ve kendimize güvenerek yola çıktık. Aylardır sahadayız, en ücra köylere bile gittik. Bu arada, partisi bile belli olmayanların nereden aday olacakları belli olduktan sonra son üç ayda halkımıza neyi açıklayacaklar? Şu kadarını söyleyeyim; biz bir ekip olarak 15 ilçe ve bir büyükşehir olarak el ele gönül gönüle verdik çalışıyoruz. Kimseden çekindiğimiz yok, tank gibi devirir, silindir gibi ezeriz. Çalışmak bizden takdir Yüce Allah’tan” diye konuştu.

DSCF0147Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda, Adana Ülkü Ocakları Başkanı M. Ali Arslan’ın yanı sıra ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, belediye başkan adayları, il divanı ve yönetim kurulu, ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*