MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın: MHP ve Sayın Devlet Bahçeli siyasetin her yerindedir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında, Türkiye’nin Davutoğlu’nun başbakanlığının faturasını çok ağır şekilde ödediğini aktarırken Davutoğlu’nun hedefinde ise; Türkiye’nin geleceğine vaziyet eden Cumhur İttifakını ayakta tutan kararlılık ve iradenin kırılması olduğunu söyledi.

Davutoğlu’nun amacının, ‘Cumhur İttifakının halk nezdindeki itibarına zarar vermek’ olduğunun altını çizen Yalçın, “AK Parti tabanındaki milliyetçi-muhafazakar kesimi etkileme, MHP’ye yönelik müspet bakış açısını değiştirme ve kafalarda soru işareti bırakma çabası boşunadır.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

“▶️ Bu ülkede kebapçıları bölücü ilan eden bir Genel Başkan var’ diyen Ahmet Davutoğlu, okuduğunu anlama özürlü olmasının yanı sıra şüphe yok ki geçmişteki ayıplarını örtme, kendi zaafını ve başarısızlığını gizleme çabasındadır.

▶️ Türkiye, Davutoğlu’nun başbakanlığının faturasını içerde ve dışarda çok ağır şekilde ödemiştir. Davutoğlu’nun sakat politikalarının yol açtığı şiddetli güvenlik zaafı yüzünden milletimiz korkunç terör olaylarıyla karşı karşıya kalmış ve sosyal barış derinden yaralanmıştır.

▶️ Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en büyük terör saldırılarına maruz kalması karşısında daha önceleri sergilediği beceriksizliğin ağır faturasını MHP’ye çıkarma çabası; ahlaki yoksunluk, densizlik ve terbiyesizliktir.

▶️ Hatırlardadır, 2016 Mayıs’ında Ahmet Davutoğlu’nun azledilmesi, ABD’nin köklü yayın organlarından Foreign Policy başta olmak üzere bazı yabancı medya organlarınca, ‘ABD en mutemet adamını kaybetti.’ başlığıyla duyurulmuştu.

▶️ Amerikan politikalarının Türkiye’deki ayaklarından biri olarak görülen Davutoğlu’nun azledilmesinde, bazı iddialara göre 2015-2016 yıllarında devletin FETÖ ile mücadelesine rağmen FETÖ’cüleri himaye ederek ipe un sermesi de rol oynamıştı.

▶️ Ahmet Davutoğlu görevden uzaklaştırıldıktan kısa süre sonra 15 Temmuz ihanet kalkışmasının yaşanması ise oldukça manidardır. Bütün bu çarpıcı gerçeklere rağmen Ahmet Davutoğlu’nun MHP’ye saldırması, Don Kişot’un yel değirmenlerine saldırısından farksızdır.

▶️ Diğer taraftan Serok Ahmet’in hedefinde, Türkiye’nin geleceğine vaziyet eden Cumhur İttifakını ayakta tutan kararlılık ve iradenin kırılması vardır. Cumhur İttifakının halk nezdindeki itibarına zarar vermek vardır.

▶️ Davutoğlu’nun Ak Parti tabanındaki milliyetçi-muhafazakar kesimi etkileme, MHP’ye yönelik müspet bakış açısını değiştirme ve kafalarda soru işareti bırakma çabası boşunadır.

▶️ Çünkü Türkiye’nin önümüzdeki yüz yılını sigorta eden Cumhur İttifakını ayakta tutan ortak iradenin iki güçlü siyasi kanadından biri MHP’dir. MHP ve Sayın Devlet Bahçeli siyasetin her yerindedir.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*