MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın: MHP, milletimiz adına tuttuğu nöbeti kesintisiz sürdürecektir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

“Adım Adım 2023 – İl İl Anadolu” temalı toplantıların sona ermesi dolayısıyla, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın basın açıklaması yaptı. Yalçın açıklamasında, “MHP, Türkiye’ye yönelik kirli oyunları bozmak için milletimiz adına tuttuğu nöbeti kesintisiz sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamayla Adım Adım 2023, İl İl Anadolu programının sona erdiğini bildirdi.

Yalçın açıklamasında, “Toplantıların ardından gerek sokaktaki vatandaşlarımızla, gerekse esnafla ve diğer meslek erbabıyla yüz yüze diyalog sağlanarak, toplumun hemen her kesiminin geleceğe dair beklenti ve talepleri öğrenilmiştir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın açıklaması şu şekilde;

“MHP tarafından 30 Ekim 2021 tarihinden itibaren “Adım Adım 2023- İl İl Anadolu” temasıyla başlatılan kapsamlı ve çok yönlü siyasi çalışmalar, geride bıraktığımız hafta sonu itibarıyla nihayete ermiş bulunmaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanında, 81 ilde gerçekleştirilen ve kamuoyunda beklenenin de ötesinde akisler doğuran parti çalışmalarımızdan; hem partimiz hem de Cumhur İttifakı açısından oldukça verimli, faydalı neticeler alınmıştır.

Söz konusu tema altındaki faaliyetler sırasındaki toplantı, ziyaret ve görüşmelerde, sadece MHP seçmeniyle değil; her kanaat ve inanıştan, siyasi yelpazenin her diliminden vatandaşlarla yakından temasa gelinmiştir.

Toplumun çeşitli kesimlerinden katılımcıların yer aldığı toplantılarda; parti sözcülerimiz ve teşkilat mensuplarımızca Türkiye’nin içinden geçtiği sürece dair bilgi verilmiş, mevcut sorunlar ve çözüm yolları hakkındaki görüşlerimiz dile getirilmiştir.

Toplantıların ardından gerek sokaktaki vatandaşlarımızla, gerekse esnafla ve diğer meslek erbabıyla yüz yüze diyalog sağlanarak, toplumun hemen her kesiminin geleceğe dair beklenti ve talepleri öğrenilmiştir.

Siyasi çalışmalara katılan MHP Genel Merkez temsilcileriyle kurul ve teşkilat üyelerimizin bütün illerimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıp halleşmesi, bayram ve demokrasi şöleni havasında yaşanmıştır.

Zillet ittifakının iddialarının aksine, Cumhur İttifakının güven veren siyasi duruş ve tutarlılığının; milletimizin geleceğe dair umutlarını artırdığı, beklentilerine yegâne çare olarak görüldüğü anlaşılmıştır.

Zillet ittifakının güven vermeyen, kavgacı ve şedit siyaset tarzınınsa Anadolu’da karşılığının olmadığı müşahede edilmiştir.

Halkın; küresel dinamiklerden kaynaklanan mevcut sorunların çözümü için iktidara destek vermeyi sürdürdüğü; sıkıntıların, gerek hükümetçe atılmakta olan kararlı adımlarla, gerekse Cumhur İttifakının tutarlı, temkinli ve soğukkanlı tutumuyla giderilebileceğine olan inancın devam ettiği ortaya çıkmıştır.

CHP ve yancıları tarafından Türkiye’nin geçici sorunlarını istismara dönük kaos çığırtkanlığına prim verilmediği, milletimizin kuru gürültüye pabuç bırakmaya niyeti olmadığı memnuniyetle anlaşılmıştır.

Müzmin muhalefet cephesinin bilhassa küskünler ve kararsızlar üzerinden siyaset üreterek Cumhur İttifakı ve MHP aleyhinde algı oluşturma çabalarının da suya yazı yazmaktan farksız olduğu; hatta mübalağalı karartma, karalama ve değersizleştirme kampanyalarının ters teptiği belirlenmiştir.

İl toplantılarımız ve halkla doğrudan temaslarımız vesilesiyle,  kararsızların istikrar istikametinde karar almaya yakın ve küskünlerin barışmaya meyilli olduğu, MHP’nin tesis etmeye çabaladığı kucaklaşma ikliminin çoktan Türkiye’nin ufuklarını sardığı gözlemlenmiştir.

“İl İl Anadolu” teması kapsamındaki faaliyetlerimiz sırasında, meşru iktidarı küresel aktörlerin katkısı ve dışarıdan fonlanan bazı medya kuruluşlarının desteğiyle iş başından indirmek isteyen çevrelerin lokomotifi olan CHP’nin sakat politikaları üzerinde durulmuştur.

Son yıllarda yeryüzünü kasıp kavuran küresel salgınlara, ekonomik krizlere, doğal afetlere ve dünya barışını tehdit eden yaygın vekâlet savaşlarına rağmen; büyüyüp gelişerek hem bölgesinde hem de yeryüzünde başat bir aktör konumuna yükselen Türkiye’yi durdurmak isteyen odakların, CHP’yi nasıl taşeronlaştırıp kuruluş amaçlarından saptırdığı anlatılmıştır.

Millî değerlerimize muarız duruşuna “helalleşme” yalanını dolamak isteyen CHP’nin; bir yandan PKK’nın politik acentesi bir partinin ihanetini nasıl pamuklara sarmaya çabaladığı, bir yandan da küçük partiler hâlinde siyaset sahnesini dolduran fitne kuluçkalarına nasıl yumurta bıraktığı bütün ayrıntılarıyla dile getirilmiştir.

Demokratik nizamın kurallarına riayet yerine vesayete yönelmeyi alışkanlık hâline getiren CHP’nin; Marksist genlerinden gelen entrika, gerginlik ve çatışma kültürünün tecrübelerini -yanıp tutuştuğu iktidar sevdası uğruna- sokaklara yansıtmak için çaba sarf ettiği vatandaşlarımıza aktarılmıştır.

CHP’nin; ülkeyi bir kaos coğrafyasına çevirerek Cumhur İttifakını bundan sorumlu göstermek için harcadığı beyhude mesainin, demokrasimizin temel mefhumlarından muhalefetin içini boşaltarak yerine kavga, husumet ve düşmanlık doldurduğu gerçeği, milletimizle paylaşılmıştır.

Diğer yandan; partimizce düzenlenen temalı toplantılar ve halkla bire bir temaslar vesilesiyle kamuoyunun nabzını yoklama fırsatı bulunmuştur

Bu çerçevede, siyasi yelpazeye renk veren temayülleri netleştirmek bakımından çok faydalı ve somut sonuçlar elde edilmiştir.

Toplum mühendisliğiyle MHP’nin oylarını gerçek rakamların çok altında göstererek seçmen eğilimlerini başka partilere akıtmak isteyen fonlanmış ve ideolojik bazı anketlerin aksine, partimize yönelik teveccühün belirgin surette arttığı tespit edilmiştir.

Şüphe yok ki MHP; önceki seçimlerde olduğu gibi, umutlarını partimizin oy kaybına bağlayanları hayal kırıklığına uğratacak, CHP ve yancılarını destekleyen kamuoyu araştırma şirketlerini 2023 Haziran’ında da ters köşeye yatıracaktır.

Elbette MHP’nin bir ayı aşkın süredir sürdürdüğü siyasi faaliyetler dolayısıyla yalnızca arızalı muhalefet cephesinin demokrasimizin işleyişiyle bağdaşmayan politikaları üzerinde durulmamış, Cumhur İttifakı olarak Türkiye yararına atılan ve gelecekte atılacak adımlar da dile getirilmiştir.

Asrımızın karanlık basan ufaklarında yeni bir rüzgâr estirmek, yeni bir ruh oluşturmak, yeni bir hava teneffüs ettirmek için MHP’nin ve Cumhur İttifakının bütün gücüyle çalıştığı; vatandaşlarımıza şevkle, heyecanla anlatılmıştır.

Partimizin; hakkı ve hakikati halkla paylaşmaya dönük siyasi faaliyetleri, 2023’e doğru ilerlerken hız kesmeden devam edecektir.

Bahse konu toplantı ve temaslar sırasında vatandaşlarımızca dile getirilen talep ve beklentiler, karşılıksız bırakılmayacaktır.

MHP; Cumhur İttifakının sorumlu bir tarafı ve paydaşı olarak kendi görüş ve önerilerini ilgililere iletmeye, üzerine düşen görevi büyük bir dikkat ve ciddiyetle yerine getirmeye devam edecektir.

Önümüzdeki dönemde; hastalıklı parlamenter sistemi şoklayarak sedyede gezdirme gayretlerini boşa çıkarmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dinamiklerinin kâmilen oluşturulmasına odaklanılacaktır.

MHP, Türkiye’ye yönelik kirli oyunları bozmak için milletimiz adına tuttuğu nöbeti kesintisiz sürdürecektir.

MHP, Türkiye’yi çıktığı kutlu yoldan döndürmek isteyen müstevli artıklarının ve iş birlikçilerin kâbusu olmaktan vazgeçmeyecektir.

MHP ve Ülkücü Hareket, dünya durdukça Türkiye’nin varlık ve birliğinin yılmaz bekçisi, bekasının sigortası olarak kalacaktır.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*