KÖYLÜYE NEFES ALACAK YER BIRAKMADILAR

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Hacısekililer Köyü Tarım Kalkınma Kooperatifinde yapılan, Konyaaltındaki kum çakıl ocaklarını değerlendirmek maksadıyla, kooperatif başkanlığında geniş kapsamlı toplantı yapıldı.

Toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Osman Çetin ile il yöneticileri, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Ali Palabıyık ve ilçe teşkilatı İl genel meclisi üyeleri Zeki Tunç, Bayram Dal, Ali Aslan, Dr. Adnan Kerküklü, Köy ve Mahalle muhtarları, Hacısekililer Köyü Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şevket Ismık ile Konyaaltılı sakinler katıldı.

Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Ali Palabıyık; Batı çevre yolunun yapımı aşamasında, yüklenici firma olarak ihaleyi alan ve kısa bir zaman içinde ocak ruhsatı alan, Nur yol firmasının, 17 kuruma yaptığı yazışmaların neticesinde, köylülerin isyan ettiğini, toplumsal zararlarından bahsederek, sözü İl genel meclisi Ocak Komisyon Başkanı Bayram Dala verdi.
17 Kurum ile yapılan yazışmanın sonucunda, Konyaaltı Belediyesinin suya sabuna dokunmadan yazıya cevap verdiği, verdiği cevaba görede olumlu görüş beyan ettiği açıktır. Bu kurumlardan 1 tanesinin ret cevabı vermesi ocak ruhsatının iptal edilmesi anlamına geldiğini ifade ederek belediye burada zafiyet göstermiştir dedi.

Daha sonra İl Başkanı Osman Çetin Büyükşehir belediye başkanlığının olumlu olarak yanıt vermesinden kaynaklanan sıkıntılardan bahsetti. Bu bölgeye ruhsat vermenin mantıksız olduğundan idarecilerin baskıyla verdiğinden bahseden Çetin bunlara Mina Dağını versen onu da satarlar dedi.

Daha sonra Palabıyık; verilen izinleri değerlendirerek buradaki izinlere sorumlu kurumlar araziyi gezmeden olur vermişlerdir. Müze müdürlüğünün vermiş olduğu olura 1000 yıllık tarihi yapılar vardır, müze müdürlüğü yerlerini dahi bilmemekte olduğu açıktır. Çünkü buraya ruhsat vermektedirler. Devlet Su işleri tarafından şartlı olarak verilen izin yazısına ise burada köylüye ait 3 adet içme su kaynağı vardır. Sulama su kaynakları vardır. Su kaynaklarının yok olması kesindir. Acilen Ocak ruhsatının iptal edilmesi gerekmektedir diyerek dinamitle çalışmaların evleri çatlattığından tarım arazilerini yok ettiğinden gürültü ve ses kirliliğine sebep olduklarından bahseden MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Palabıyık AKP Meclis üyesi Osman Göster’in Nur yol firması yetkilileriyle AKP il başkanlığında görüşmeler yaptığını bölgede ocak açılması ve ruhsat alınması noktasında etkin olduğunu söyleyerek halkı kandırarak ikili oyunlar içinde olduğunu söyledi. Biz burada ocak açılmasına karşıyız insan sağlığınla oynatmayacağız oynayanlarla da gerekli mücadeleyi edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Muhtarlar ve halk Antalya Valiliğine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almak için müraacat edeceklerini konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade ettiler.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*