MHP, kadınların lehine ezber bozuyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Değişik belediyelerde görev yapan MHP’li bayan belediye meclis üyeleri, birbiri ardına gündeme getirdikleri tekliflerle kadınların yönetimde söz sahibi olmasını isteyen çıkışlar yapıyorlar.

MHP, kadınların lehine ezber bozuyor

ADANA – Kadınların en rahat siyaset yaptığı parti olmasına rağmen “Erkek egemen parti” kimliğiyle yanlış bir algıya muhatap olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kadınların lehine ezber bozmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Çukurova Belediyesi’nde MHP’li bir bayan meclis üyesi “Kadın Başkan Yardımcılığı”nın oluşturulmasını isterken Seyhan Belediyesinde de benzer ama daha kapsamlı bir teklif gündeme getirildi. Bu çakışlar özellikle kadınlardan önemli destek görüyor.

YÖNETİMDE TEMSİL İSTİYORLAR
MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hatice Nazlı Yakıcı, kadınların ve çocukların sorunlarıyla doğrudan ilgilenen müdürlük kurulmasını teklif etti. Yakıcı Mecliste yaptığı konuşmada belediyede görev yapan, çalışan kadın-erkek sayısını verdi. Yakıcı, toplam çalışan sayısının 569 olduğunu belirttiği Seyhan Belediyesi’nde 156 kadının görev yaptığını, 5 başkan yardımcılığının tamamının erkeklere teslim edildiğini, 25 yöneticiden sadece 6’sının kadın olduğuna dikkat çekti.

O KOMİSYON ÇALIŞMIYOR
“Bu oranların arzu ettiğimiz değişikliğe ve eşitliğe ulaşmasını istiyoruz” diyen Yakıcı, kadınların lehine düzenlemeler istedi. Belediyelerde kadına yönelik çalışmalar yapmak üzere kurulan komisyonları hatırlatan ve bunlardan birinin de Seyhan Belediyesi’nde oluşturulduğunu anlatan Yakıcı, bu birimin atıl kaldığını dile getirdi.

ERKEKLERE ANLAMLI MESAJ
Yakıcı, ayrı bir bütçesi olan kadınlardan sorumlu müdürlük kurulmasını teklif ederken, bu birimin kadınlarla çocukların sorunlarıyla doğrudan ilgilenebileceğini, bu kitleye yönelik çözüm üretici projeler geliştirebileceğini kaydetti. MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hatice Nazlı Yakıcı, sadece 6’sı kadın olan 45 üyeden oluşan Mecliste “Erkeklerin daha mutlu olabilmesi, kadınların ve çocukların sorunlarının asgari düzeye indirilmesi gerekmektedir” sözleriyle erkeklere üstü kapalı mesaj verdi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*