TBMM Başkanvekilimiz Celal ADAN: Türkiye Büyük Millet Meclisi grupları ve Milletvekilleri Anayasamızın ve iç tüzüğümüzün verdiği yetkileri asla kötüye kullanmamalıdır

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan, Meclis’in milli mücadelenin karargahı ve milli iradenin tecelligahı olduğunu belirterek, gündelik siyasi polemiklerin Meclis’in oturumuna alet edilmemesi gerektiğini bildirdi. Adan, Meclis’in Türk milletinin gök kubbesi olduğunu vurgulayarak, Meclis’in sorumluluğunun yarınların büyük Türkiye’si için mesai harcamak olduğunu ifade etti.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, bünyesinde vazife alma şerefine ulaştıkları Meclis’in, milli mücadelenin karargahı ve milli iradenin tecelligahı olduğunu belirtti.

Türk’ün devlet kurma ve hür yaşam iradesinin, büyük milletin büyük Meclis’inde vücut bulduğunu vurgulayan Adan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Değerli Basın Mensupları;

Bünyesinde vazife alma şerefine ulaştığımız bu meclis; milli mücadelenin karargâhı, milli iradenin tecelligâhıdır. Türk’ün devlet kurma ve hür yaşam iradesi, büyük milletin büyük meclisinde vücut bulmuştur.

En karanlık işgal günlerinde kurtuluşu gösteren pusula, bu meclistir. FETÖ’nün alçak kalkışma gecesinde; diz çökmeyen, baş eğmeyen bu meclistir.

Memleketin istiklâli, istikbâli ve istikrarı; bu kutlu yapının teminatı altındadır.

Bu meclisin çatısı, Türk milletinin gökkubesidir.

Meclisimizi tasvir için kullandığımız bu sözler, hamasî hislerden ibaret değildir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazi meclisi; millet için her türlü vazifeye hazır olduğunu hem İstiklâl Harbi’nde hem de 15 Temmuz’da ispat etmiştir.

İşgalcinin topuna-tüfeğine boyun eğmeyen, isyancının tankına selâm durmayan bu meclis; vazifesinin başına geçmeye daima hazırdır. Çünkü meclisimiz, milletin her derdine dair bir söz söylemek ve onu bütün dünyaya dinletmek mecburiyetindedir.

Ortada Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele varsa; teşhis içinde, tedavi için de doğru adres Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Fakat burada dile gelecek sorunlara, bir cerrah titizliğiyle yaklaşmak; boynumuza borçtur.

Çünkü mecliste söylenecek sözlerin ağırlığı, sorumluluğumuzun ağırlığıyla mütenasip olmalıdır. Bu çatı; gündelik siyasi malzeme için değil, yarınların büyük Türkiye’si için mesai harcamalıdır.

Gündelik siyasi polemikler, Türkiye Büyük Millet Meclisinin oturumuna alet edilmemelidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi grupları ve Milletvekilleri Anayasamızın ve iç tüzüğümüzün verdiği yetkileri asla kötüye kullanmamalıdır.

CELAL ADAN
İSTANBUL MİLLETVEKİLİ
TBMM BAŞKANVEKİLİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*