Bahçeli: Ne AKP ne CHP, ille de MHP

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Bahceli, Ne AKP ne CHP, ille de MHP -mMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi adaylarını tanıtmak için İstanbul’da bir dizi ziyarette bulundu. Bazı araştırma şirketleri tarafından seçim yarışının AK Parti ile CHP arasında gösterildiğini belirten Bahçeli, “Ne AKP ne CHP, ille de MHP.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle adaylarını tanıtmak için kurmayları ile birlikte İstanbul’da bir dizi ziyarette bulundu. Bahçeli, ilk ziyaretini, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Genel Merkezi’ne gerçekleştirdi.

Partililer ve Kooperatif yetkilileri tarafından karşılanan Bahçeli, burada yaptığı konuşmasında “Şoför arkadaşlar gecesi gündüzü olmayan fedakarca çalışmalar yapan, dara düşen kim varsa onu alıp istediği yere götüren ve bunu yaparken çok büyük sosyal riskler ile karşı karşıya kalan ve bir şehrin akciğeri sayılan her nefesinde ne olduğunu bilen çok önemli bir meslek mensuplarıdır. Şoför arkadaşlarımız toplumumuzun her kesiminden İstanbul’a ekmeğini kazanmak için gelen, burada yaşamayı tercih etmiş ve dolayısıyla da değişik siyasi görüşlere yakın veya sempati duyan bir meslek gurubu olarak dikkatimizi çekmektedir.” diye konuştu.

Mahalli İdareler seçimlerinin 5 ay sonrasında 28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Bahçeli, 12 Haziran 2015 tarihinde ise 25. dönem milletvekilliği seçimleri olacağını söyledi. Bahçeli, bu seçimlerde halkın tercihlerini bir kez daha gözden geçirmeleri açısından çok önemli olduğunu belirterek vatandaşların mutlaka oylarını kullanmak için sandık başına gitmelerini istedi.

Bahçeli, yerel seçimler öncesinde bazı araştırma ve piar şirketleri ile medya tarafından yerel seçimlerde sadece AK Parti ile CHP’nin ön plana çıkarıldığını belirterek bu durumu eleştirdi. Bahçeli, “Bir avuç kamuoyu araştırmacısı çıkmış ne idüğü belirsiz bir anlayışla kamuoyunun araştırılması yerine, kamuoyunu şekillendiren bir tavırla terazinin bir kefesine AKP’yi koymuş diğer kefesine CHP’yi koymuş. Varsa da yoksa da bu iki parti var diyorlar. Peki milletin tercihleriyle oluşmuş diğer 23 tane partiyi nereye koyacağız. Bunlardan bir tanesi de MHP’dir. Bu bakımdan bu tür kesinleşmiş tercihler millet iradesine saygısızlıktır. Her konuda milletin iradesini öne çıkartarak yola çıkanlar bu yanlışı kendileri düzeltmelidir. Medyaya her yönüyle baskı yapanlar buradaki yanlışı düzeltmeleri için medyaya yol göstermeleri lazım. O bakımdan MHP de İstanbul için söylüyor. Net olarak ifade ediyoruz. Saygı duyduğu takdirde de milletimize hizmet yolunu bulacağız. Ne AKP diyoruz ne CHP, ille de MHP diyoruz.” diye konuştu.

Seçmenin değişim istediğini belirterek 18 Kasım 2002 tarihinden itibaren bu değişimin yolunda gittiklerini söyleyen Bahçeli, “Dönüşüm, değişim, AK Parti’nin temel sloganı içerisindedir. Fakat İstanbul’da 20 seneden beri değişmeyen bir başkan var. Gelin değiştirelim diyoruz biz de. O bakımdan sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İradeniz MHP’ye teveccüh olarak döndüğü takdirde şoför arkadaşlarımızın mazotuyla benziniyle, gres yağıyla yanınızda olduğumuzu bilin diyoruz.” ifadesini kullandı. Bahçeli’nin bu konuşması gülüşmelere neden oldu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*