MHP’li Topcu: Başbakan, diktatörlüğün adımlarını atıyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, “Yasama Tayyip Erdoğan’dan, yürütme Tayyip Erdoğan’dan, şuandan itibaren adalet komisyonunda kabul edilen HSYK kanun teklifi de meclisten geçerse yargı da Tayyip Erdoğan’da olacak ki diktatörlüğün adımlarını da atmış olacak.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu, belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı. Topcu, MHP 12 Şubat Merkez İlçe seçim bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde partililere hitap eden Topcu, Türkiye’nin karanlık bir geleceğe sürüklendiğini savunarak 17 Aralık operasyonu sonrası hükümetin takındığı tavrı eleştirdi.

Hükümetin yolsuzluk operasyonunu kendine düzenlenen bir komplo olarak görmesinin yanlış olduğunu savunan Topcu, uzun soluklu iktidarların diktatörce tutum ve davranış sergilediğin ifade etti.

Topcu, “Uzun soluklu iktidarda kalmak isteyenler, diktatörce davranış ve tutumlara yöneliyorlar. Bunun artık uygulamalarını görebiliyoruz. İlk adımlarına baktığımızda 2010 yılındaki referandumu örnek verebiliriz. Çünkü biliyorsunuz ‘güçler ayrılığı’ ilkesinden hareket edildiğinde en azından yasama, yargı ve yürütmenin kendi özerk alanları var. Ona uygun davranmak gerekirken ama bir bakıyoruz ki artık AK Parti iktidarında bu yetmez ama evet referandum olayında gizlenen bir takım oyunlar çok daha bariz şekilde ortaya çıktı. Kendi içlerinde anlaşamadılar, kendi içlerindeki kavgalar, kendi içlerinde kurdukları oyun kendilerini vurdu. Bunun için şuanda da HSYK’da da yeni bir yapılanmayı sürdürüyorlar. Yasa biliyorsunuz komisyondan geçti, Meclis’e geliyor. Aslında buradan baktığımızda; yasama Tayyip Erdoğan’dan, yürütme Tayyip Erdoğan’dan, şuandan itibaren artık o da Meclis’ten geçerse yargı da Tayyip Erdoğan’da olacak ki diktatörlüğün adımlarını da atmış olacak. Ama biz de bir muhalefet partisi olarak Cumhurbaşkanı Gül’ün sağduyusuna güveniyoruz. Bunu da belirtmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN YARGISINA VE POLİSLERİNE GÜVENMEK LAZIM”

Yolsuzlukların düzenlenen yeni yasalarla gizlenemeyeceğini aktaran Topcu, hükümetin bu ülkenin yargısına ve polisine güvenmesi gerektiğini kaydetti. Topcu, şöyle konuştu: “Bu diktatörlüğü sağlamak ve açıklarının ortaya çıkamaması için stratejik noktalardaki, daha önce kendilerinin atadığı insanları tekrar görevden alıyorlar. Biz de diyoruz ki yargıya güven. Bu ülkenin yargısına ve polislerine güvenmek lazım. Onun için eğer kendi çocuğunuza ve bakan çocuklarına güveniliyorsa yargıya bırakın yargı ne yapılması gerekiyorsa yapsın. Bunların suçsuzluğunu aklasın, ondan sonra alınları ak şekilde toplum içerisinde gezsinler. Kendi arabalarında gezdirerek bu şekilde çocuklarınızı aklayamazsınız. Yeni yasalar çıkararak çocuklarınızı aklayamazsınız, vicdanlarda aklanmaz. Şuanda aklanmış gibi gösterebilirsiniz yasalarla, bilmem soruşturmayı davete dönüştürebilirsiniz ama hiç bir zaman Türkiye’deki bu milletin vicdanından aklanamazsınız. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ‘Nereye giderlerse gitsinler, bunlar gelip gerçekten Türkiye’nin bağımsız mahkemelerinde sorgulanması gerekiyor.”

“İKTİDAR ARTIK GÜVENİRLİĞİNİ VE GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ”

İktidar partisinin güvenilirliğini ve gerçekliğini yitirdiğini öne süren Topcu, Başbakan Erdoğan’ın ‘Benim evlatlarımdan biri yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim’ sözlerine atıfta bulunarak, “Biz de diyoruz ki o zaman MHP olarak bunların terbiyesini biz veririz. Gerçekten Türk milletinin ve İslam inancının temel değerleriyle nasıl evlat yetiştirilir biz bunları yaparız. Onu da söyleyelim.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*