Vural: Şehit ve gazilerin onurunu ve şerefini bu pisliğe bulaştırmayın

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “AKP’ye göre PKK paçavralı Öcalan mitingi olumludur ama Türk bayraklı İzmir mitingi provokasyondur” dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, İzmir’de 20 Nisan’da MHP’nin gerçekleştirdiği bayrak mitingine katılanlara teşekkür etti.

Mitingin medyada yeterince yer almadığını ifade eden Vural, mitingde bayrağa sahip çıkıldığını söyledi.

Vural, “Bu tablo göstermiştir ki; MHP, Türk milletinin sesiz çoğunluğunu temsil etmektedir. Millet, MHP’nin bu dik duruşuna sahip çıkıyor” dedi.

“Bu tabloyu görünce, bölücüler, müzakereciler, teslimiyetçiler, ırkçılar kudurmuşlardır” diyen Vural, AK Parti yöneticileri ve hükümetten yapılan bazı açıklamaları anımsattı.

“Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullanan Vural, AK Parti’nin, PKK’nın “kendi terör örgütü olduğunu kabul ettiğini” öne sürdü. Akan kanın sorumlusunun AK Parti olduğunu savunan Vural, şunları söyledi:

“Mehmet Ali Şahin ‘akillerin başına bir şey gelirse sorumlusu Bahçeli’dir’ diyor. Meclis başkanıyken Başbakan’dan fırça yemekten utanmayan birisinin kalkıp bu sözleri söylemesi büyük bir hezeyandır. ‘Sen mi susturacaksın ben mi susturayım’ denildiği anda susan ve korkan birisinin, bugün bizi susturmaya yeltenmesi, ezilmişliğin tezahüründen başka bir anlam taşımıyor. Sen TBMM’nin manevi şahsiyetini koruyamayacak kadar küçülmüş bir siyasetçi olduğunu ortaya koydun. Sustun, korktun. Bir korkak olarak ezildin, büzüldün, gıkın çıkmadı da şimdi kalkıp bize mi dil uzatıyorsun. Sen önce temsil ettiğin TBMM’nin manevi şahsiyetini korumayı bilecektin. Sen kendi onurunu ve şerefini orada koruyamadın da kalkıp burada sayın genel başkanıma mı dil uzatıyorsun?”

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sürece tepki koyanlara “çapulcu” dediğini ileri sürerek, ”Asıl çapulcular, PKK ile milletimizi tehdit edenlerdir. Ey Erdoğan, senin PKK ile kurmak istediğin düzeni biz bozacağız; bu ülkenin birliğini bozmak isteyen bu çapulcularla birlikte seni de tarihe dip not olarak göndereceğiz. Devletimiz sokakta kurulmadı ve sokakta teröre teslim edilmeyecektir” diye konuştu.

”Başbakan ve avanesi, MHP mitinglerinden korkmaktadır” iddiasında bulunan Vural, ”Ömer Çelik ‘MHP mitingi süreci provokasyondur’ diyor. AKP’ye göre PKK paçavralı Öcalan mitingi olumludur ama Türk bayraklı İzmir mitingi provokasyondur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, İzmir mitingini “milleti bombalamak, kardeşliği mayınlamak” olarak değerlendirdiğini aktaran Vural, “Akıllarını peynir ekmekle yemişler” ifadesini kullandı.

MHP’li Vural, akil insanların AK Parti’nin misyoneri gibi çalıştıklarını savunarak, “İki gözyaşı manşet, taş yiyorlar manşet, yakında etek de giyerler onu da manşete taşırsınız. Baldıran zehrini ‘iç iç iç’ diye pazarlıyorlar. Sen ne olduğun biliyor musun çözümün?” diye sordu.

Vural, “Şehit ve gazilerin onurunu ve şerefini bu pisliğe bulaştırmayın” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Başbakan Erdoğan’a Gazze ziyaretini ertelemesiyle ilgili tavsiyesinin sorulması üzerine Vural, şu cevabı verdi:

“Danışıklı dövüş. ‘Egemen devletiz, sen ne karışıyorsun?’ diyen AKP’nin kılavuzları nerede? Yeni bir ‘one minute’ hazırlığı olabilir. Başbakan’a böyle bir tavsiyede bulunmuşsa neden bunu kamuoyuyla paylaştı. Neden diğer tavsiyeleri paylaşmıyorlar da bunu paylaşıyorlar. Bu millet bu oyunları artık yutmaz.”

Genelkurmay Başkanlığı’nın “terörle mücadelenin hükümetin direktifleri doğrultusunda devam ettiği” açıklamasının sorulması üzerine Vural, “Demek ki hükümetin böyle bir direktifi yok. TSK ve emniyet güçleri yetkilerini kanundan alırlar, adamdan almazlar. Burası ferman devlet değildir. TSK’yı, PKK’yı uğurlama mangaları haline dönüştürmek isteyenlere, TSK’yı, PKK geri çekilmeden geri çekenlere sesleniyorum; Bu talimatı veren de uygulayan da kanun önünde suçludur” diye konuştu.

Vural, bir başka soru üzerine, yapılan açıklamaların, MHP’ye karşı bir provokasyon hazırlığı içinde olunduğunu gösterdiğini öne sürerek, “Türkiye’de hangi provokasyon olursa sorumlusu AKP’dir. Tezgah hazırlanmıştır. 4 kişinin bu konuda toplantı yaptığını daha önce ifade etmiştim. Eğer bu ülkede vatandaşların herhangi birine bir şey olursa sorumlusu sensin ve bu sorumluluğu kimsenin üzerine atamayacaksın. MHP olarak demokratik şekilde bütün imkanlarımız kullanarak vatandaşlarımızla bu süreci durdurmaya kararlıyız” dedi.

Oktay Vural, açıklamasındaki 4 kişinin kimler olduğu yönündeki sorulara, “İkisi kamu görevlisi, ikisi bakan” karşılığını vermekle yetindi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*