BAHÇELİ’DEN DAVUTOĞLU’NA DERSİM TEPKİSİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

BAHÇELİ’DEN DAVUTOĞLU’NA DERSİM TEPKİSİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun Hacıbektaş’ta Dersim olaylarıyla ilgili değerlendirmesine tepki gösterdi.

Bahçeli, yazılı açıklamasında Davutoğlu’nun Kerbela’yla Dersim’i eşitlediğini, “zalim ve canileri aklamanın, arındırmanın, arkalamanın boş hevesine, zillet kaygısına kapıldığını” ileri sürerek, “Yezid’i güldürmüş, Hazreti Hüseyin’i kahretmiştir” dedi.

Bahçeli şöyle konuştu:

‘ŞUURSUZLUK ÖRNEĞİ’
“Dersim’deki hıyaneti, devlet ve millet aleyhine kurulan tuzakları, sahnelenen emperyalist oyunları Kerbela’ya benzetmek, eğer cehalet değilse tam anlamıyla şuursuzluk örneğidir. Davutoğlu, ne dediğini bilmeyen, ne konuştuğunun farkında olmayan vesayet ve velayet altındaki bir siyasetçi olarak sürekli falso yapmakta, sürekli çuvallamaktadır.”

‘DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ’
Davutoğlunun, “Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Yezid’le bir ve aynı gördüğünü” belirten Bahçeli, “Canileri, teröristleri, o devrin PKK’lılarını Efendimizin kutlu torunu Hazreti Hüseyin ile eşdeğer tutmuştur. Böylesi mübarek bir büyüğümüzün, tazimle andığımız bu iman doruğumuzun şeref ve şehadetle özdeşleşmiş nurlu ismini devlet ve millet düşmanlarıyla eşitlemek manevi bir felaket, bağışlanması zor olacak bir günahkârlıktır. Başbakan, sadece Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi değil, tüm inananları, tüm Müslümanları incitmiş, sarsmış ve manen eziyet etmiştir. Başbakan Davutoğlu, maksadını ve haddini aşan sözlerinden dolayı derhal özür dilemeli, pişmanlığını göstermelidir.”

ANKARA

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*