MHP Heyeti Aladağ’da facianın merkezinde inceleme yaptı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Aladağ ilçesinde 12 öğrenciye mezar olan, 24 kişinin ise yaralandığı öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.
HASTANELERDE ZİYARET
MHP Genel Merkezi ve Adana İl Başkanlığı, Aladağ ilçesinde yaşanan faciaya büyük hassasiyet gösterdi. İl Başkanı Yusuf Baş’ın koordinasyonunda ilçe başkanları ve MHP’li belediye başkanları olayın yaşandığı gece Aladağ’a akın ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, olaydan hemen sonra tüm imkânları seferber ederek müdahil oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı da Ankara’dan gelerek önce acılı ailelere taziyede bulunup, hastanelerde tedavi altına alınan yaralılara ziyaret gerçekleştirdiler.

mhp adana aladag (1)
OLAY YERİNDE İNCELEME
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerin ardından MHP heyeti Aladağ’a giderek, anlık gelişmelere ilişkin yeni ön bilgileri MHP Aladağ İlçe Başkanlığı’ndan aldılar. Orada bekleyen mağdur ailelerin yakınlarıyla da görüşen MHP heyeti, daha sonra, 12 kişinin yanarak can verdiği kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundular. Karakaya başkanlığındaki heyet, Aladağ Kaymakamlığına vekâlet eden İmamoğlu Kaymakamı Kürşad Özdemir’den olay yerinde bilgi aldı. Aladağ ilçe sakinlerini de dinleyen MHP heyeti, daha sonra gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın incelemelerine de katıldı.
KARAKAYA: BÜYÜK ACI İÇİNDEYİZ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, yaptığı açıklamada ise “Normal hadiselerinin dışında bu şekilde yangınların neden olduğu her ölüm, hepimiz için büyük ıstırap vermektedir. Milletçe hepimiz büyük acı içindeyiz. 12 insanla birlikte 79 milyonun yüreği yandı. Yaşanan olayı sıradan görmek mümkün değil; büyük bir felaket. Bundan ders çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.
“DENETİMLER DAHA SIK YAPILMALI”
Karakaya, devamla “Her ne şekilde olursa olsun, ister öğrenci yurdu, ister okul veya başka maksatlı ihtiyaçlar için olsun; toplu yaşanan, toplu çalışılan, toplu hizmet sunulan mekânları her türlü riskten uzak tutmak, daha güvenli hale getirmek için yeni bir bakış açısı ortaya koymamız lazım. Mevzuattan kaynaklanan eksiklik varsa süratle giderilmesi, uygulamalarda ihmal ve kusur varsa, bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması lazım. Altı ayda bir yapıldığı açıklanan denetimlerin ise daha kısa aralıklarla yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Yani, denetimler daha sık yapılmalıdır; belki iki ayda bir gibi bir pratik geliştirmenin yanında, ayrıca rutin kontrol takvimi dışında ani denetimleri devreye sokmak lazım. Bu vesileyle tekrar, hayatını kaybeden yavrularımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Adanalı vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara şifalar diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*