“CHP DEMOKRASİYE İNANMIYOR, MİLLETE GÜVENMİYOR”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 

            MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay referandum çalışmaları kapsamında MHP Yunusemre teşkilatıyla bir araya geldi. 16 Nisan Anayasa referandumuna ilişkin açıklamalar yapan MHP’li Akçay CHP’yi “Demokrasiye inanmıyor, millete güvenmiyor” sözleriyle eleştirdi.

Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Manisa’da yoğun bir program yürüten Manisa milletvekili MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY partisinin Yunus emre ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Parti binasında gerçekleşen toplantıda MHP’li Akçay 16 nisan Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalar yaptı. Programda MHP il başkanı Erkan Öztürk, Yunus emre ilçe başkanı Buğra Çelikkanat, Şehzadeler ilçe başkanı Şener Özten, Ülkücü İşçiler Derneği Manisa il başkanı Murat Öner de yer aldı.

Konuşmasında Anayasa değişikliğine ilişkin gerçek dışı kara bir propaganda yapıldığına dikkat çeken MHP’li Akçay CHP’yi “Siyasetin Don Kişot’u” olarak tanımladı. Akçay, “Siyasetin Don Kişotları önce kendilerine bir düşman hayal etmiş, sonra da o hayali düşmana karşı salvolar yapmaktadır. Ancak düşmanı ne gören var; ne duyan! CHP yel değirmenlerine saldırıyor.” dedi.

“CHP ülke gerçeklerinden tamamen kopmuştur” 

Anayasa değişikliğine ilişkin CHP’nin gerçeklerden tamamen uzak bir kampanya yürüttüğünü belirten MHP’li Akçay “Üniter devlet ortadan kalkıyor, tek adam rejimi geliyor, Cumhuriyet elden gidiyor, Meclis zayıflıyor” diyorlar. Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorlar. Ancak dayanaksız bu iddialarıyla demagojiden ve yalandan kendilerini kurtaramıyorlar. Parlamentonun ve demokrasinin tıkacı olan CHP ülke gerçeklerinden tamamen kopmuştur.” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı sistemine değil, millet iradesine ve sorunların çözümüne muhalefet ediyorlar”

 CHP genel başkanı ve sözcülerinin her konuşmalarında milleti yanıltmaya çalıştıklarını belirten MHP’li Akçay, “Gerçek dışı iddialarıyla CHP gerçeklerin ve demokrasinin kundakçılığını yapmaktadır. Marazi ve arabesk bir ruh haliyle, ‘batsın bu dünya’ şeklinde karamsar ifadelerle zihin bulanıklığına ve ümitsizliğe zemin hazırlamaktadır. Bu tutum felaket tellallığıdır, kaos borazanlığıdır. CHP bu tutumuyla cumhurbaşkanlığı sistemine değil, millet iradesine ve sorunların çözümüne muhalefet ediyor.” dedi.

“Milletimizin bekası için evet…”

 MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Bu Anayasa değişikliği Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından birlikte bir mutabakata varılarak hazırlandı. CHP’ye Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Başbakan 2’şer kez çağrıda bulundu. Daha önceki bütün Anayasa Uzlaşma Komisyonlarında yer alan CHP bu uzlaşmaya yanaşmadı. CHP ana muhalefet partisi olmanın inisiyatifini almamış, sorumluluğunu üstlenmemiş, ülke sorunlarının çözümünden kaçmıştır.

Anayasa değişikliğiyle cumhuriyet rejimimiz daha da güçlenmektedir. Geçmişte rejim tartışmalarına sebep olan hükümet sistemi tartışmalarına son veriyoruz. Yasama, yürütme ve yargı kendi içerisinde güçleniyor ve güçler ayrılığı kesin bir şekilde tesis ediliyor. Biz; milli devletimizin temel ilkeleri için, ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmak için, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yıkmaya yönelik oyunları bozmak için, milletimizin bekâsı için EVET diyoruz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*