Akçay: İnancımızı güçlü bir şekilde vurguluyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Diyarbakır ve Şırnak’taki 16 şehidimiz için TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptım:

ERKAN AKÇAY (Manisa) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Dün art arda aldığımız acı haberlerle yüreğimiz yandı. Önce Diyarbakır Lice’de teröristlere yönelik operasyonda 3 askerimiz şehit oldu ve 2 askerimiz yaralandı. Akşam saatlerinde ise bir başka acı haberi Şırnak Şenoba’dan aldık. Havalandıktan birkaç dakika sonra düşen helikopterde 13 vatan evladı şehadet şerbetini içti.

Milletçe acımız büyüktür.
Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde Türkiye’nin terörle mücadelesinde ve son olarak Kato Dağı’nda yürütülen terör operasyonlarında büyük başarılara imza atan komutanlar şehit oldu. Vatan kahramanları milletimizin birliği, devletimizin dirliği, vatanımızın varlığı için şehit olmuşlardır.

Kaza kırımın en ufak ayrıntısına kadar incelenerek aydınlatılmasını bekliyoruz.

Şehitlerimizin gözü arkada kalmasın. Terörle mücadeledeki başarılar asla yarım kalmayacak; şehadetleri hainleri, bölücüleri sevindiremeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk milletinin kahraman yüreklere sahip her bir mensubu, şehitlerimizin mirasına, hatırasına ve emanetlerine sahip çıkacaktır. Türk milletinin varlığını muhafaza etmek için ödediği ağır bedellerden, çileli ve külfetli mücadeleden asla geri dönüş olmayacaktır. Bu düşünce şehitlerle büyüyen, büyüdükçe destanlaşan millî bir ruhtur.

İnancımızı güçlü bir şekilde vurguluyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına, ailelerine, sevenlerine, silah arkadaşlarına ve büyük Türk milletine başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyorum.

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın “Hanke’ye Ağıt” şiirinden bir dörtlükle sözlerime son vermek istiyorum:
“Soğuk namlular elimizde,
Yürüyorken dağlara.
Şehitlerden selam geldi,
savaşan tüm sağlara.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*