AKP döneminde yapılan yollarda Samsun yeteri kadar istifade edemedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ayvacık-Taşova-Erbaa ve Havza- Vezirköprü yollarını TBMM’de gündeme getirdi.

AKP döneminde yapılan yollarda Samsun yeteri kadar istifade edemedi.

AKP hükûmetleri döneminde, karayolları konusunda önemli aşamalar kat edildiğini ancak Samsun’un bundan yeteri kadar istifade edemediğini dile getiren Usta; “özellikle Ayvacık-Taşova-Erbaa yolunu ve Havza-Vezirköprü arasındaki yolu gündeme getirmek istiyorum” dedi.

Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu on yıl önce ihale edilmiş fakat şu ana kadar, biraz toprak çalışması yapılmış, onun ötesinde hiçbir iş yapılmamış. Burada belki bir şanssızlık da o ihale, yaklaşık on yıl önce Karayolları Bölge Müdürlüğünden emekli olmuş bir bölge müdürünün oğlunun şirketine verilmiş. İhale nasıl olmuştur, o konuda bir bilgim yok. Ancak bu ihaleyi alan müteahhit, taşeronlara da yeteri kadar ödeme yapamadığı için bugüne kadar oraya gelen hiçbir taşeron çalışmamış…

Hiçbiri orada bir iş yapmamış ve sürekli şantiyeleri terk ederek gitmiştir. Bizzat kendim de gittim, orayı gördüm. Ve orada 2009 yılında, söz verilmiş. “Bir yıl sonra buradan TIR’lar geçecek.” şeklinde bölge halkına söz verildiği hâlde hiçbir işlem yapılmadığını gördük.

Yine, Havza-Vezirköprü arası da çok önemli bir yoldur. TIR’cılarla geçen gün konuştum. “Biz buradan sürekli böyle salavat getirerek geçiyoruz.” diyorlar. Hakikaten çok riskli, kayma riski olan bir yol ve çok yoğun bir yol olmasına rağmen ve yıllardır “Yapılacak.” diye konuşulmasına rağmen hiçbir şekilde bir işlem yapılmamış.

Yine, bu Ayvacık’ta on beş köyü birbirine bağlayan Hapan Boğazı Grup Yolu… Oraya da gittim, bizzat gördüm. Otuz yıl önceki hâliyle duruyor Sayın Başkan yol. Yani hani “Yol yaptık.” filan diyoruz da bunların biraz da ülke bazında dengeli dağıtımının gerektiğini düşünüyorum. Otuz yıl öncesi hâliyle bugün orada o yol duruyor ve insanlar çok mağdur durumda. Karayollarının buralara göz atmasını, buralara bir bakmasını istiyoruz.

Daha sonra sözü bürokratlara getiren Usta; “Şunu söyleyeyim: Sayın bakanlarla çok rahat görüşüyoruz, hiçbir sorun yok ama bürokratlarla görüşmemizde ciddi sıkıntı var. Karayolları Genel Müdürlüğünü bir ay önce aradım bu konularla ilgili olarak. Bana bilgi verecekti. Bir aydır hâlâ bilgi filan gelmedi. Bunu da buradan Meclis Başkanlığının bilgisine sunmak istiyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*