MHP’den Gökçek’e metro eleştirisi

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP’den Gökçek’e metro eleştirisi

cetinkayaAjansların haberine göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çayyolu, Sincan ve Keçiören metrosu inşaatlarındaki gecikmeleri eleştirdi.

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, “Metro açılış haberleri yandaş medyada dizi filme dönüştü. Sözler tutulmadı ve olan Ankaralılara oldu. Toplu taşıma artık Başkent’te içinden çıkılamaz bir hale geldi.” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in metro inşaatlarının altında adeta ezildiğini ve Başkent’i borç kamburu ile baş başa bıraktığını iddia eden Çetinkaya, şöyle devam etti: “Bugüne kadar metroların açılışını adeta yandaş medya organlarında dizi filme çevirdiler. Eylülde açılıyor, ekimde açılıyor derken işte kasım ayına da girdik ve ortada bir şey yok. Ne yazık ki Melih Gökçek’in metro inşaatlarındaki çaresizliği karşısında AKP’nin kurtarıcılığı da toplu taşımda büyük çile çeken Başkentli hemşehrilerimizin yüzünü güldürememiştir. Ankaralılar evinden işine giderken ve işinden evine dönerken çile çekerken kurtulan sadece Melih Gökçek olmuştur.”

“NE HİKMETSE YÜZDE 8’LİK BÖLÜM İKİ YILDIR BİTİRİLEMEDİ”

2012 yılının Şubat ayında Çayyolu Metrosu inşaatını yüzde 92 ile devrettiği haberlerinin basında yer aldığını hatırlatan Çetinkaya, “Ne hikmetse bu kalan yüzde 8’lik bölüm neredeyse iki yıla yaklaşan bir süre içinde bitirilememiştir.

Ne yazıktır ki Keçiören metrosunda da durum aynı şekildedir. 2002’de inşaatına başlanırken 2005’te bitirileceğinden söz edilen Keçiören metrosu 8 yıl gecikmiştir. Bu gecikmeler yüzünden Başkentli hemşehrilerimizin hem maddi hem de manevi kaybı büyük olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, metro açılışları için ay hatta gün tayin edenlerin Başkentlilerle adeta alay ettiğini savunarak, “Hani Metro 29 Ekim’de hizmete başlayacaktı? Dün, ‘Metro 29 Ekim’de açılacak’ diye nutuk atanlar neden şimdi suspus oldular. Yalancının mumu misali iktidarın metro yalanı da 29 Ekim’e kadar yandı. AKP bu boş vaatleri vermekten bıkmadı belki ama Başkent bunları duymaktan bıktı. Demeç yarışına giren yetkililer boş nutuklarını bırakıp vatandaşlarımızın çilelerine son vermelidirler.” açıklamasını yaptı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*