AKtweetleri ajans besleyecek

Cumhur İttifakı Millet Aklı

AKTWEETAKP’nin 6 bin kişilik tweetçi ordusu genişliyor. Kaynak çoktan bulundu.

Sosyal medya kadrosunu genişletmeye hazırlandığı öğrenilen AKP’nin, yüksek bütçe için partiye yakın kimi isimlere bir reklam ajansı kurdurmayı planladığı belirtildi. Gezi Parkı eylemleri sürecinde sosyal medyanın gücünü keşfeden AKP, konuyla ilgili görevlendirmeler yapmıştı. Ancak bu görevlilerle sosyal medyaya yön veremeyen iktidar partisinin, kadrosunu genişletme kararı aldığı öğrenildi.

Taraf ’ın partili kaynaklardan edindiği bilgilere göre; sosyal medyada tabanını organize edemediği için çok sayıda personel istihdam etmekle karşı karşıya kalan AKP, parti bütçesini zorlayacak harcamaları karşılamak için ilginç bir formül buldu. Buna göre, AKP teşkilatında yer alan ya da partiye yakın kimi isimlere kurdurtulması düşünülen bir reklam ajansı üzerinden kamu ilanlarının verilmesi planlandı. Böylece, medyaya dağıtılan kamu ilanlarından söz konusu ajansın alacağı komisyonla sosyal medya ordusu finanse edilecek.

DERSHANE TEPKİSİNDEN SONRA DENENDİ

AKP’nin sosyal medya ordusunu genişletmeyi, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tartışmaların ardından kararlaştırdığı dile getiriliyor. Zira dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren “#DershaneyleGelenADALET”, “#EğitimdeReformYalanı” gibi başlıklar, Twitter’da Dünya TT listesine zirveden girmişti. Fethullah Gülen Cemaati’nin bu başlıklarına destek vermesi üzerine harekete geçen AKP Sosyal Medya Kordinatörlüğü, “paraleleğitim” ve “dershanelereson” benzeri başlıklar denemiş ancak bu başlıklar yeterince ilgi görmemişti.

– HÜSEYİN ÖZKAYA – 20.11.2013

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*