ÖFKEYİ SANDIKLA GÖSTERECEKSİNİZ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

OFKEYi SANDIKLA GOSTERECEKSiNiZ
Erdoğan-Barzani buluşmasına sert tepki gösteren Bahçeli şu uyarıyı da yaptı: “30 Mart’ı sabırla bekleyeceksiniz. Sessiz öfkeyi sandıkta göstereceksiniz. Kardeş kavgasına fırsat verecek hataya düşmemek lazım”

DENİZ GÜÇER ANKARA

MHP’nin geçen salı günü yapılan Meclis grup toplantısında Diyarbakır’daki buluşmaya ateş püsküren Genel Başkan DEVLET BAHÇELİ, dün bir grup gazeteciyle sohbetinde ‘çatışma’ konusunda uyarılarda bulundu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

ERDOĞAN-BARZANİ GÖRÜŞMESİ:
Yakışık olmadı. Bu memleketin evladıyız. Hangi düşünceden olursak olalım, bazı konuların kendimize topluma siyasal gruplara yakışık olması lazım. Aileden Sorumlu Bakan Diyarbakır’da 300-350 civarında çifti evlendiriyor. Bunlardan bir tanesi güya Barzani’ye davetiye gönderiyor. O da – güya Başbakan abisi ya – abime danışayım diyor. Abisi diyor ki: ‘İyi olur. Biz de bin 300 tesisi açacağız’. Bin 300 tesisin yapılabilmesi için Diyarbakır’ın altüst olması lazım. Hepsi için birer kazma vursalar bin 300 tane kazma çıkar. Büyük danışmanlar bunu psikolojik harekata dönüştürüyor: Tarihi buluşma vesaire diye. Bu olayı çok ayrıntılı sorgulamak lazım. Habur’da kim karşıladı, Diyarbakır’a geldiğinde kim karşıladı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Tarım ve Hayvancılık Bakanı karşılıyor, Vali karşılıyor.”

MHP TABANININ TEPKİSİ:
30 Mart’ı sabırla bekleyeceksiniz. Sessiz öfkeyi sandıkta göstereceksiniz. Onun haricinde bir kardeş kavgasına fırsat verecek bir hataya düşmemek lazım. Çatışma bunların arzuladığı bir şey. Türkiye’de önemli olan şey netleşerek bütünleşmeyi sağlamaktır.

SÜREKLİ ERDOĞAN:
Almanya’da vatandaşlarımız medyayı yakından takip etmek istiyor. Bizim ikamet ettiğimiz yerde sadece TRT Türk vardı. TRT Türk’ü çok yadırgadım. Saat başı haber veriyor, sürekli Erdoğan. Tarihi buluşma, herkes mutlu, barış var. Türkiye’ye geldik hiç böyle değil’ deniyor. TRT Türk adı altında acınacak hal.

KIRMIZI DAHA GÜZEL:
Bunu (kırmızı hali yerine turkuaz halı) niye yaptılar anlamak mümkün değil. Yalın ayak yürümesin de… Biz 3,5 yıl halısız çıktık hiç mahsur görmedik. Bizim için turkuvaz güzel ama kırmızı daha güzel bir renk.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*