MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk Milletinin en büyük kazanımı ve kudretidir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcımız ve Kayseri Milletvekilimiz İsmail Özdemir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk Milletinin en büyük kazanımı ve kudretidir

Avrupa ne yaparsa yapsın gıda ve enerji krizine çözüm bulamadığı; bu yüzden üretim ve sosyal politikalarda daralmalar yaşadığı, kırılgan siyasi yapısıyla hükümet krizlerinin derinleştiği ve kendi sorunlarına çözüm bulamadığı bir dönem geçirirken karanlık bir sürece de girdi.

Aynı dönemde ABD’de eyaletler arası farklılıkların arttığı, ırkçılığın yükseldiği ve çözülmenin görüldüğü bir zamanı yaşıyor. Dünyaya kriz ve kaos pompalayan eski sömürge düzeni sahipleri kendi kaderleriyle yüzleşirken, diğer coğrafyalardaki sorunları da arttırmanın peşindeler.

Aynı şekilde dünyada çoğu ülke kriz, kaos, çatışma, savaş ve iç siyasi krizlerle boğuşurken, bazı yerlerde devlet otoriteleri de kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Buhranın şiddeti artarken, küresel sistemin bizzat kendisi de çözüldüğünü ve zayıfladığını her yönüyle gösteriyor.

Böylesi bir dönemde Türkiye bölgesel ve küresel sorunların çözülmesinde, anlaşmazlıkların aşılmasında, çatışmaların durması ve barışın tesis edilmesinde ve dünyanın ortak meseleleri olan hem enerji hem de gıda krizlerinin aşılmasında yüksek bir potansiyele eriştiğini gösterdi.

Dünya istikrara muhtaçken, Türkiye kendi istikrarını tesis edip, aynı anlayışı yaygınlaştırmayı da başarmıştır. Bu başarılı duruşumuzun kaynağı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Küresel güç olma yolunda bu sistem Türk Milletinin en büyük kazanımı ve kudretidir.

Cumhur İttifakı böylesi bir sistemi Türkiye’ye kazandırırken daha da geliştirilmesi için gayretle yoluna devam ediyor. Zillet mensubu teslimiyetçi partiler ise kendi meselelerine dahi çözüm getiremeyen ülkelerin aklıyla hareket edip, vizyonsuzluklarını gösteriyorlar.

ABD’den yardım dilenen ve AB büyükelçilerinden medet umanların, hatta bu yolda PKK terör örgütüne siyasi yardım ve yataklık yapıncaya kadar işi ileri götürenlerin 2023 yılında millet iradesinden alacağı ders demokrasimiz için tarihi bir dönemin daha kapılarını aralayacaktır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*