MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Türkiye her zaman Kıbrıs Türklüğünün yanında olacaktır

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “KKTC yönetiminin Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı insani projeye karşı BM Barış Gücü’nün hukuksuz şekilde takındığı, yalnızca Rum kesimini memnun etmeye yönelik haksız tavrının hiçbir meşru zemini yoktur” ifadelerine yer verdi

Açıklama şu şekilde;

“KKTC yönetiminin Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı insani projeye karşı BM Barış Gücü’nün hukuksuz şekilde takındığı, yalnızca Rum kesimini memnun etmeye yönelik haksız tavrının hiçbir meşru zemini yoktur.

BM Barış Gücü’nün çifte standart içeren bu tavrı Kıbrıs’taki varlığını tartışmaya açmıştır. Barış Gücü’nün Rum kesiminin provokatif emellerine hizmet eden bu tavrı yalnızca kaosa ve kutuplaşmaya sebep olmaktan öteye gidemeyecektir.

Nitekim BM Barış Gücü’nün insani bir amaç taşıyan Pile Yiğitler yolu projesine karşı gösterdiği haksız tavra, KKTC güvenlik güçleri hak ettiği cevabı vermiştir.

Türkiye, KKTC’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının çiğnenmesine asla sessiz kalmayacak ve her zaman Kıbrıs Türklüğünün yanında olacaktır.

Ayrıca Barış Gücü’nün hukuksuz tavrını savunan, Kıbrıs’ta kaos yaratma arzusu taşıyan EOKA artığı bazı Yunan basın organları Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi hedef almıştır.

Genel Başkanımızın Kıbrıs Türklüğüne sahip çıkan, Türk milliyetçilerinin tarihteki efsanevi mücadelesini hatırlatan duruşunu ve tüm dünyaya verdiği mesajı “kışkırtıcı açıklamalar” olarak değerlendiren Yunan basınının Kıbrıs’ta huzursuz bir ortam yaratmak istediği apaçık ortadadır.

Yunan basınının Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını hedef alması elbette tesadüf değildir.

Yunan basını maksatlı ve kışkırtıcı haberleri ile Kıbrıs’taki huzurun bozulmasına hizmet etmekte ve Kıbrıs Türklüğüne düşmanlık gütmeye devam etmektedir.”

Milliyetçi Hareket Partisi her zaman Kıbrıs Türklüğünün yanında olacak ve egemenlik haklarını savunmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşundan rahatsız olan EOKA artığı çeteci zihniyet yakın tarihten ders almadıysa; Türk milliyetçilerinin tarihteki onurlu ve haklı mücadelesi ile tekrar karşılaşacaklarından hiç şüphe duymasınlar ve ivedi bir şekilde akıllarını başlarına alsınlar.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*